mandag 6. juli 2015

Ålesund Godøya Norangsfjorden

Etter en litt tung uke med uventet og brå arbeidsledighet, forøvrig første gang i mitt lange arbeidsliv opprant forrige tirsdag med et ønske om å UT..BORT! for et par dager.
Kursen ble onsdag morgen satt mot Ålesund og ankom den i et strålende vær på ettermiddagen. Siden det var lenge siden Alnes var besøkt så dro jeg rett ut dit en tur.






Etter litt leting etter egnet plass for å sette ut kajakken i Ålesund så fant jeg en båtklubb som lå fint til for å sette ut. Det var noen advarselskilt der med trussel om borttauing av bil hvis parkering, så fant det tryggest å ringe til sjefen i klubben. Ikke noe problem sa han.. Fikk satt ut og padlet en runde rundt byen gjennom Brusundet.. Mye folk og fine båter og store båter og dyre.. :-)







Clash of the titans






Denne skuta heter Northern Star  og er av den meget dyre sorten. Forøvrig til salgs.




Planen var neste dag å padle rundt Godøya. Men fant ut etter å ha startet ut fra Alnes at både dønninger og brott var litt strevsomme å baske med. Det hadde ikke blitt noe problem tror jeg,  men den lille tvilen og at jeg var alene gjorde at en liten tur på utsiden av Alnes fikk holde denne gangen..




Har lenge sett på Hjørundfjorden med Norangsfjorden som et mulig mål for padletur. Så satte kursen mot Solavågen for turen over til Festøya. Kjørte videre inn Hjørundfjorden på en ganske så smal fylkesvei 70. Men flott landskap inn til Indre Standal hvor jeg satte ut kajakken. Padlet innover fjorden i litt motvind og inn til Sæbø for en liten rast og IS på lokale coop´en. Var veldig varmt og med tørrdrakt så gjorde en stopp der med påfyll av drikke underverker. Idyllisk plass..

Flere padlere var på vei inn fjorden.









Runder inn til Sæbø og fjorden ble blank



Snadder! En øl hadde gjort seg men is duger.

På med tørdrakta igjen og krysser Hjørundfjorden og inn Norangsfjorden med mektige Slogen som tilskuer.








Slogen!... Bare vent skal nok bestige deg.



Innerst i Norangsfjorden med Øye og hotell Union Øie i bakgrunnen.






En flott tur som jeg gjorde unna på en dag. Totalt ble min rute på 36km. 
Bildene ble tatt med Gopro3, Panasonic Lumix og Canon EOS 550










4 kommentarer:

  1. Fantastiske bilder! Likte særleg by-bilda :) Kjekt at du legg avreageringsturen til vakre Sunnmøre. Håpar det ordnar seg på jobb-fronten.

    SvarSlett
  2. Takk for det Lene... Absolutt rette plassen å få tankene på andre ting. Fantastisk område dere har å boltre dere i..
    Jobbsituasjon ser faktisk ut til å ordne seg.. Noen forandringer og endring av faste "stier" å gå gjør bare godt.. ☺

    SvarSlett
  3. Väldigt fina bilder! Har följt några duktiga Ålesundspaddlande tjejer via deras bloggar ett bra tag o har sett många fantastiska bilder från naturen i området, men att även byn var sevärd från kajak blev något nytt. Blir än mer intresserad på att besöka området. Väl använd ledighet. Kajakande är livsbejakande!

    SvarSlett
  4. Nydelig:) artig at du har vært på øya:) Fantastiske bilder og kjempe heldig med været:))

    SvarSlett