søndag 31. oktober 2010

Grytdalen naturreservat..

Fra dagens tur inn i urørt landskap i Grytdalen, hvor trær får vokse og falle for naturens hånd. Staten eier området men har flagget at de ikke vil ha det under sine vinger fra neste år. Det er en friplass først og fremst for hjort og har en historie 100 år tilbake når det gjelder å ta vare på hjorten og naturen. Etter sporene å dømme er det mengder av hjort der og i disse tider har kronhjorten fullt opp med å samle haremet og de villeste hjortebrøl kan oppleves hvis en overnatter der inne og får med seg morgengryet. Krefter er i gang for å sikre dette området videre, men fortsatt uviss hvilken skjebne det går i møte. Som kjent styrer penger det meste her i verden og faren er der for at dette blir de rikes tumleplass med våpen i hånd.

img522

img519

img521

img523

img524

img526

img527

img529

img528

Denne får symbolisere hva mange føler på en søndag morgen…jeg foretrekker å være litt mer fokusert, iallefall de fleste søndager.  :)

img525

6 kommentarer:

 1. Hei! Har hørt mye bra om Grytdalen, men aldri vært der selv. Frister enda mer etter å ha sett disse bildene. Håper bare området blir skånet for inngrep også i framtida.

  Øyvind

  SvarSlett
 2. For virkelig håpe dette området ikke blir de rikes tumleplass! De passer best i coctailselskaper med en tørr martini i hånden...
  Har jo hørt om Grytdalen jeg også, men aldri vært der. Ser ut som et flott område, og det å treffe på hjort må jo være den ultimate opplevelsen!

  SvarSlett
 3. Jeg vil på tur! For en fint område.. Veldig fine bilder du deler:)

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder fra et flott sted.Arti å se bilder av detaljer i naturen som de fleste går rett forbi uten engang å legge merke til:)

  SvarSlett
 5. En rekke med flotte bilder Helge, nydelig og spennende område du har vært i der. Krysser fingrene med dere for at dette ikke blir til et "lekested" og at det blir ivaretatt akkurat slik det er, områder som dette kan på ingen måte måles i kroner og ører, dog er vel ikke alle enige om det.

  SvarSlett
 6. Uansett hvor man befinner seg i verden lengter en jo dit på en måte.

  Utrolig fine bilder å, den ene tørrgadden mer underlig enn den andre gitt :-)

  SvarSlett