onsdag 30. juli 2014

Uavklarte problem..


Denne sommeren skulle bli min beste ever. Mange planer var lagt, drømmer skulle endelig realiseres, opplevelser skulle komme på løpende bånn.. Men hva skjer...jeg sitter nå her i min tredje ferieuke og har ikke fått gjennomført noen av mine planer og jobben er bare 5 dager unna .Så som et rimelig oppegående menneske..som ja..har sine svakheter (og godt er det) så kommer tankene om hvordan kunne det bli slik...hvorfor takles ikke ting som dukker opp.For ting skjer i livet, vi får noen smeller, uforskyldt eller ikke som vi må ta stilling til der å da, ting blir sagt og gjort som ikke passer der og da.Dette blir da et "skjær" i tankene som er vanskelig å komme forbi, det føles veldig langt rundt og det føles for vondt å klatre barbeint over de kvasse steinene.


Etter mye tankespinn så sitter jeg igjen med 2 vesentlige ting som er årsaken til dette.. 
Egoet er vår alltid tilstedeværende tankestrøm. Egoet vurderer hele tiden rett og galt og helst vil det inn å justere på avgjørelser som er tatt. Tankestrømmen er tilstede uavbrutt og når en er en slik som jeg er...mottakelig for egoets info så blir jeg med på dette spinnet og egoet har vunnet nok en seier. Å beseire egoet er en hard kamp, men kampviljen er stor.


Uavklarte problem er en annen ting som egoet nærer sterkt på. Vi har alle problemer som oppstår, om det er i forhold, med venner, i arbeidslivet eller familien. Vanskene kommer når vi ikke får løst opp dette, slippet det løst. Problemene ligger der da som en tykk grøt i sinnet og sperrer for vår naturlige glede og kreativitet.. Egoet har da næring til å opprettholde sin strøm av negativitet. Å få avklart Uavklarte problem så snart som mulig er utrolig viktig og alt blir lysere og lettere.
Et brev som en jente skrev om Vietnam er et godt eksempel. 
                          "Hvis jeg bare hadde"
 Husker du den dagen jeg lånte den splitter nye bilen din og bulket? Jeg troddu du skulle drepe meg, men det gjorde du ikke.  
Husker du da jeg halte deg med på stranda og du sa detkom til å regne, og så ble det regn?Jeg trodde du ville si "Hva var det jeg sa?", men det gjorde du ikke 
.Husker du den gangen jeg flørtet med alle guttene for ø gjøre deg sjalu, men det ble du ikke. Jeg trodde du skulle gå fra meg, men det gjorde du ikke. 
Og den gangen jeg sølte blåbærpai over de splitter nyebuksene dine?Jeg trodde du skulle droppe meg for godt, men det gjorde du ikke. 
Og da jeg glemte si fra at det var "pent antrekk" på den dansen, og du kom i dongeri?Jeg trodde du skulle fike til meg, men det gjorde du ikke. 
Det var så mye jeg ville gjøre godt igjen når du komhjem igjen fra Vietnam. 
Men det gjorde du ikke.

Meldingen i dette brevet er at hvis uoppklarte problem ikke blir avklart, så kan det være for sent.Så håpet er at en en gang kan slippe å kjøre nattestid og irritere seg over uavklarte problem.. Det var mitt lille gulp for i natt.. :-)


4 kommentarer:

 1. These shots are absolutely breathtaking...the sky is beautiful!
  -- Goa fun!

  SvarSlett
 2. Ja, hadde vi mennesker bare ordnet opp i uavklarte problemer... Men vi er vel sånn, vi lar det gå, skal ta det neste gang.
  Får vondt langt inn i hjertet når jeg leser det brevet om Vietnam. Mange ganger blir det for seint av en eller annen grunn.
  Og bildene er med på å forsterket teksten.

  SvarSlett
 3. Godt skrevet Helge!! Det må jeg si:)) Ha gode dager:))

  SvarSlett