torsdag 17. september 2015

Halvikhula

Etter å ha sett et innslag på NRK med Kjartan Trana fra Halvikhula oppe i Osen så var det ikke råd å få det ut av hodet. Så da går det som med de fleste turene jeg vurderer, det er bare å hive seg ut i det. Har funnet ut at det er den beste løsningen. Blir en gående å gruble på.. skal..skal ikke..så blir det av erfaring ingenting av turen. Menneskesinnet er meget god på å finne på grunner for å unngå...iallefall til meg.
 Det ble en fin tur med overnatting i hula sammen med gode padlevenner.. Mye skitsnakk, politikk diskutering og andre aktuelle tema ble tatt opp. Artig å dra på tur med ukjente folk, der en vurderer på forhånd hvordan personer er og så sitter en igjen med et inntrykk etter endt tur. Spennende!
Vi satte ut fra Vingsand, ikke lange biten bort til Halvika ca 4km.Halvika

Det var overraskende store dimensjoner på hula da vi fikk den på nære hold


Litt unorsk.

Fikk ganske fin solnedgang uten den store skiva.

Peace my friend!..


Var nytt for meg å ligge uten teltskallet, det var en positiv opplevelse..Vå fyrekspert fra Inderøy hadde det klart, ingen problem med opptenningen..

Vi hadde med div fotoutstyr og hadde det gøy med lang lukkertid knipsing..

Utforsking av hulen ble det tid til..noen så til og med lysende øyne innerst i hulen..

Frokost med utsikt.

Turen tilbake ble litt spennende med kast opp mot 20, men ingen problem.
Konklusjon var en kjempefin tur, litt komplikasjoner i ettertid som jeg tar på min regning.
Absolutt en tur å anbefale. Eneste råd er å bare ta med det mest nødvendige hvis overnatting i hula. Det er et drygt stykke å gå i ura hvis en ikke treffer på stien.. Det er også mulig å campe nede på stranda. Men klart ...det kan ikke måle seg mot huleovernatting..
Takk for turen!

1 kommentar: